top of page
  • skopje2028

Интервју со Роберт Алаѓозовски за СКОПЈЕ 2028

Updated: Apr 27, 2021


линк кон интервјуто на факултети.мк


„Паралелно работиме на неколку процеси што треба да доведат до успешна пријава и потоа успешна селекција на градот. Ги јакнеме капацитетите на тимот и на градските власти, но и сите други што мора да бидат вклучени во овој сложен процес. Комуницираме со градови-кандидати и добитници на титулата, се вмрежуваме, разменуваме искуства со експерти и познавачи. Го ставаме Скопје на мапата на кандидати и работиме на нашиот позитивен имиџ и видливост во семејството на градовите и културните дејци кои се дел од европската културна приказна.“

Интервјуто е е направено за порталот fakulteri.mk и е на македонски јазик.

9 views
bottom of page